1 augustus 2018

Nieuw muurrubber voor betere luchtdichting

Luchtdicht bouwen vraagt om meer aandacht voor de aansluiting van houten kozijnen op het binnenspouwblad en het bouwkundig kader. Ongeveer 30% van onze kozijnen wordt verwerkt in prefab betonnen binnenspouwbladen. Dit gebeurt door ze beglaasd, afgelakt en verpakt in te storten. Maar een groot gedeelte wordt ook in de betonfabriek tegen het binnenspouwblad gemonteerd. Op dat moment dient er rekening te worden gehouden met het aanbrengen van een luchtdichting.

Vanuit onze klanten kwam het verzoek om af fabriek een luchtdichting op de spouwlat aan te brengen. De oplossing werd gevonden in een O-rubber die in een groef in de spouwlat wordt gemonteerd. Het O-rubber wordt als een rondgaande dichting in één vlak aangebracht. Na het monteren blijft een keurig afgewerkte naad over van ongeveer 6 mm, die in het zicht kan blijven of kan worden afgetimmerd.

De prestatie van deze muurrubber is in een testopstelling getest. Het geteste gevelelement inclusief bouwkundige aansluiting, uitgezet in de classificatie-grafiek uit de NEN-EN 12207, voldoet qua oppervlakte- en nadeneis aan klasse 4. Het element valt dus in de hoogst haalbare klasse.

Voor meer informatie over de wijze van toepassen in de praktijk praten wij je graag bij. Je kunt je vragen hierover ook stellen via verkoop@vandevin.nl