30 september 2018

Energiezuinige kozijnoplossingen

De vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2020 onder andere voor nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). Hierbij wordt meer nadruk gelegd op de wijze waarop de schil van de woning wordt samengesteld en uitgevoerd. Houten kozijnen kunnen hierin een positieve thermische bijdrage leveren. Om daarnaast een goede luchtdichte aansluiting van kozijnen op het binnenblad te realiseren is het zaak zo min mogelijk overgangen van materiaal toe te passen.

We leveren nieuwe, houten kozijnen met spouwlatten, rekjes enzovoorts, gemonteerd en afgestemd op de juiste aansluiting. Hierbij hebben we niet alleen rekening gehouden met een goede aansluiting. Ook hebben we de spouwlat dan al voorzien van een oplossing om de spouw af te dichten. Verder hebben we de spouwlatten en rekjes zodanig aangebracht dat ze een luchtdichte afsluiting vormen. Zo voorkomen we veel werk op de bouwplaats.

Oplossingen voor verschillende soorten muuraansluitingen en uitvoeringen van kozijnen met lage Uw-waardes voor o.a. BENG kun je terugvinden op onze downloadpagina onder het kopje ‘energiezuinige details’ via www.vandevin.nl/downloads