Klanten aan het woord Jos Roelofs Dura Vermeer

1 oktober 2018

Jos Roelofs (Dura Vermeer):

“Van de Vin is een echte partner”

Als alles koek en ei is in je relatie, lijkt je partner de man of vrouw van je dromen. Dat verandert als het een keer flink tegenzit. Dán pas zie je of een partner écht geschikt is. Jos Roelofs, projectleider bij Dura Vermeer, kan erover meepraten. “Van de Vin levert goed werk. En als er toch een keer iets misgaat, lopen ze niet weg maar lossen ze het op.”

Jos, we weten dat je enthousiast bent over Van de Vin Ramen & Kozijnen. Vanwaar dat enthousiasme?

“Bij Dura Vermeer werken we bij voorkeur met partnerleveranciers. Van de Vin is een van hen. We houden onze partnerleveranciers geregeld tegen het licht, zodat we continu verzekerd zijn van kwaliteit. En dan blijkt dat Van de Vin het op alle onderdelen goed doet.”

In welk opzicht doet Van de Vin het nou precies zo goed?
“Laat ik van achteren naar voren redeneren. Allereerst zijn de leveringen goed. De chauffeurs zijn welwillend, ze communiceren fatsoenlijk en ze nemen de tijd om de producten in overleg op de juiste plek te zetten. Het is dus niet zo dat ze koste wat het kost binnen drie minuten weg proberen te zijn. De producten zijn ook goed verpakt en staan goed gestapeld op de bokken, in de volgorde van verwerking. Ook heeft Van de Vin goed nagedacht over hoe wij de folie om de producten het beste kunnen weghalen.”

Zowel Dura Vermeer als Van de Vin bimt. Hoe verloopt dat?

“Ook goed. Ik heb het nog even gecheckt. Wat onze mensen prettig vinden, is dat ze maar met één contactpersoon bij Van de Vin te maken hebben. Dat voorkomt dat we mensen moeten bijpraten en spaart dus ook tijd. Onze engineers krijgen ook snel antwoord van de modelleurs van Van de Vin. Ze hoeven niet eindeloos achter de stukken aan te jagen, ook al is de markt momenteel tamelijk overspannen.”

Verloopt altijd alles naar wens?

“Nee, natuurlijk niet. Overal waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Maar daar loopt Van de Vin ook niet voor weg. Een goed voorbeeld is Waterdorp, een groot werk in Amersfoort. Van de Vin had kozijnen geleverd die in de verkeerde kleur waren gelakt. Anton van de Vin is toen samen met de schilder een paar keer op het werk geweest om het te bekijken en op te lossen. Dat had behoorlijk wat impact, want het ging om nogal wat kozijnen die bovendien lastig te schilderen waren. Een flinke tegenvaller dus, maar ze hebben het keurig opgelost. Diezelfde houding – ‘we lossen het op’ – zien we bij hun onderleverancier van deuren Suselbeek. Klopt er iets niet, dan wordt het hersteld.”

Kortom?

“De stijl van Van de Vin en zijn partners sluit aan bij die van ons: niet zeuren maar oplossen. Wij van Dura Vermeer sturen niet keihard. We zijn meer van de dialoog dan van de discussie. We doen het samen en lossen het dus ook samen op. Die partnergedachte, dat spreekt ons vooral aan in Van de Vin.”