Vakantiesluiting: maar eerst even een terugblik op het eerste half jaar van 2019

15 juli 2019

De eerste maanden van 2019 zijn weer voorbij gevlogen. Bij Van de Vin is er slim en efficiënt gewerkt. Niet alleen zijn er weer heel veel, en veel meer dan ooit tevoren, mooie beglaasde afgelakte houten kozijnen geproduceerd en geleverd. Er zijn ondertussen ook heel veel verbeteringen doorgevoerd en zitten er aan te komen. We zijn het jaar gestart met een nieuw ERP systeem voor de projectadministratie. Alle relaties, contactpersonen, projecten en digitale documenten worden hierin beter beheerd. In dit ERP systeem worden ook de voor- en nacalculaties, productiedata, inkopen, machineaansturing, enz. georganiseerd. Een operatie die op alle bedrijfsprocessen de nodige impact heeft.

Zo is in april ook een nieuwe afkortlijn in gebruik genomen voor de raam- en kozijnonderdelen. De oude lijn uit 1996 was inmiddels ook echt aan vervanging toe. Deze nieuwe lijn voldoet natuurlijk weer aan de laatste veiligheidseisen en zorgt voor een betere aansluiting op de 2 bewerkingscentra voor het produceren van de kozijn- en raamonderdelen.

Aan de achterzijde van ons kantoor is de afgelopen maanden een uitbreiding gerealiseerd. Deze bestaat uit een overdekt terras en op de 1e verdieping een uitbreiding van het bedrijfsbureau. Hierdoor wordt op het bedrijfsbureau het werken in ‘cellen’ volgens de QRM methode sterk verbeterd. Inmiddels wordt hier gewerkt in 3 verschillende cellen of stromen. Iedere stroom bevat de disciplines verkoop, calculatie, werk voorbereiden en 3D modelleren en zijn afgestemd op verschillende product-markt combinaties. De uitbreiding zorgt voor betere communicatie intern en een prettige werkomgeving.

Tijdens de vakantie worden in de productie van de 2 eindmontagelijnen geheel vernieuwd. Hiervoor dient het bestaande ‘power en free’ railsysteem en de bijbehorende software aangepast te worden. We starten hiermee op maandag van week 30 en deze werkzaamheden zullen een aantal weken in beslag nemen. Op deze nieuwe lijnen worden de kozijnen niet alleen afgemonteerd maar ook aansluitend direct beglaasd en indien nodig verpakt.

Al met al tijd voor een zomervakantie. Van de Vin is tijdens de jaarlijkse bouwvakantie gesloten vanaf 26 juli 2019 – 12.00 uur t/m 18 augustus 2019. Maandag 19 augustus 2019 staat het Van de Vin team weer voor je klaar.

Wij wensen je een fijne zomer vakantie toe!