Minder nazorg met dikkere massieve stapeldorpel deuren

4 juni 2020

Als producent en leverancier die graag de volledige verantwoordelijkheid neemt voor haar producten, is het voorkomen van nazorg een belangrijke prioriteit voor Van de Vin. Er vindt dan ook een voortdurende root cause analyse plaats op nazorg. Gebleken is daaruit, dat van al onze producten massieve stapeldorpel deuren nog steeds de meeste nazorg behoeven.

Van de Vin gaat daarom 67 millimeter dikke massieve stapeldorpeldeuren voeren, waarbij de deurstijlen smaller worden uitgevoerd. De breedte bedraagt 114mm i.p.v. 140mm. Door de slanke profilering ontstaat er niet allen meer daglichttoetreding, maar kan de deur in de breedte ook minder werken en heeft dus een gunstiger uitzet/krimp gedrag dan de traditionele 54mm dikke deur. Uiteraard wordt er door de slanke profilering ook een bijpassend smaller deurgarnituur toegepast.

Ook de meerpuntssluiting die we toepassen met haakschoten wordt gewijzigd in een meerpuntssluiting met rechte vinvormige schoten waardoor de deur altijd op slot gaat. Hiermee wordt een frequent punt van nazorg voorkomen.

Een ander voordeel van 67mm dikke massieve stapeldorpeldeuren is, dat we geen opdek glaslatten meer nodig hebben bij HR++ glas en dus ook van de lelijke schroeven af zijn die hier gewoonlijk zichtbaar in zitten. Uiteindelijk wordt iedereen hier vrolijk van.