Terugblik 2020 door Piet van Loenhout

15 december 2020

Het is een goed gebruik om tegen het einde van een jaar, daarop terug te kijken en ook even stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is. Sommige gebeurtenissen blijken dan volgens plan verlopen te zijn, andere niet helemaal en sommige dingen zijn ons gewoon overkomen. In die laatste categorie valt zeker het corona-virus. Dit heeft om te beginnen geleid tot spannende situaties op zo’n beetje het belangrijkste punt dat er is: gezondheid. Daarnaast moest er plotseling anders samengewerkt worden; deels van huis uit. En onze jubileumplannen vielen in duigen. Ontsmetten en mondkapjes deden hun intrede. Elkaar handen geven deed daarentegen zijn uittrede. In de toekomst zullen we onszelf als Van de Vin dit jaar waarschijnlijk sterker herinneren als “het corona-jaar”, dan als “ons 60-jarig jubileumjaar”. Helaas! 

En toch zijn er ook veel positieve dingen gebeurd bij ons bedrijf. Waar we de eerste maanden van het jaar nog doorkwamen met een wat zwakke werkvoorraad, verbeterde dat daarna. Uiteindelijk hebben we dit jaar onze oorspronkelijke doelen alsnog behaald. Daarbij zijn we veel actiever geworden op de renovatiemarkt en in het sub-segment appartementen. En last-but-not-least draaien we proef, samen met een landelijk opererende partner, om kleinere aannemers en ZZP’ers indirect te gaan bedienen. We hebben veel geïnvesteerd in de hiervoor noodzakelijke tooling.

Alles in ogenschouw nemend, mogen we ondanks de genoemde tegenslagen, terugkijken op een heel behoorlijk jaar, waarin ook nog de basis voor de toekomst versterkt is. De woningbouw in Nederland heeft vooralsnog niet veel geleden van de corona-crisis en gezien het enorme vraagoverschot op de woningbouwmarkt, verwacht ik in dit opzicht geen grote negatieve veranderingen. En ook hout als bouwmateriaal zit vanwege de positieve duurzaamheidaspecten in de lift; ook goed voor ons! Graag maken we dan ook van deze gelegenheid gebruik, om iedereen die samen met ons positief heeft bijgedragen aan het (bijna afgelopen) jaar van harte te bedanken: alle collega’s, klanten en leveranciers. De aanstaande feestdagen en kerstvakantie zullen dit jaar bij velen misschien wat anders ingevuld worden dan te doen gebruikelijk, omdat de gezondheid nu even sterker dan ooit centraal wordt gezet.

Een goede gezondheid is dan ook hetgeen, dat we eenieder het vurigst toewensen.  En daarnaast natuurlijk: fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!