Van de Vin lanceert vinScreen met het oog op BENG

12 juli 2021

Fabrieksmatig geïntegreerde screen

Van de Vin ramen en kozijnen is voortdurend bezig met het innoveren van processen en producten. Onder de naam vinScreen lanceert Van de Vin binnenkort een kozijn met fabrieksmatig geïntegreerd screen. Vanwege de BENG eisen die begin dit jaar van toepassing zijn geworden voor nieuwbouwwoningen, worden voortaan ook eisen gesteld aan de maximale opwarming van woningen in de zomer. Het zogenaamde TO-juli getal als onderdeel van de BENG eisen, geeft het risico op een temperatuuroverschrijding weer en dit is aan een maximum gebonden. Mogelijke dure oplossingen om aan de regels te voldoen zijn het aanbrengen van een warmtepomp met koelfunctie, of een airco. Dit laatste kost naast de kosten van aanschaf en installatie ook nog veel energie en wordt vanwege de koude luchtverplaatsing lang niet altijd comfortabel bevonden. Zonwerende beglazing volstaat niet in alle gevallen en zorgt er tevens in een koelere periode voor dat de zon niet kan bijdragen tot het verwarmen van een woning, waardoor er extra verwarmd moet worden. Daarom wordt vaak gekozen voor het aanbrengen van screens als effectieve en ook efficiënte oplossing.

Handen op de bouwplaats worden steeds schaarser en de doorlooptijd van het bouwproces wordt gemakkelijker beheersbaar door dit geïntegreerde product.

De voordelen van een geïntegreerd systeem 

Van de Vin integreert binnenkort screens van Nederlands topfabricaat Verano, als het ware naadloos in haar kozijnen. Dit levert een fraai esthetisch beeld op: geen lelijke, ver uitstekende bakken maar een slank totaalbeeld. Zowel de architect als de bewoner zullen dit waarderen. Voor de bewoner zijn er nog meer voordelen, zoals het kunnen meefinancieren van deze oplossing in de hypotheek. vinScreen is, afstandbediend, immers direct bij oplevering van de woning beschikbaar. Ook voor aannemers zijn er verschillende voordelen verbonden aan vinScreen. Zo is de kwaliteit van de fabrieksmatige inbouw perfect. En er is een discipline minder nodig op de bouwplaats, die ook nog eens op hoogte moet werken, met allen benodigde (veiligheids)voorzieningen van dien. Handen op de bouwplaats worden steeds schaarser en de doorlooptijd van het bouwproces wordt gemakkelijker beheersbaar door dit geïntegreerde product. Ook faalkosten worden hierdoor verder gereduceerd.