12 mei 2022

Ketenpartner Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, realiseert snelle adoptie van het innovatieve droge beglazingsysteem voor houten ramen en kozijnen

Van de Vin kwam eind 2021 naar buiten met een nieuwe duurzame manier van beglazen voor houten ramen en kozijnen. Met een onafhankelijk vastgestelde maximale waterdichtheid bij 1200 Pascal en het KOMO certificaat op zak, is het nieuwe ‘droge’ beglazingssysteem klaar om grootschalig toegepast te kunnen gaan worden. Dat kan zowel in de renovatie als bij nieuwbouw van woningen en andere gebouwen.

Derk Terbeek, integraal projectleider bij Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, was direct enthousiast en gaf aan niet te kunnen wachten om bij project “De Zon” in Doorn, Van de Vin’s droog beglaasde houten kozijnen toe te passen. En zodoende een start te maken met het elimineren van kit in de afwerking van houten ramen, deuren en kozijnen. Met alle voordelen die daarbij horen voor het milieu en het onderhoud.

Vakantiewoning Stichting Gaandeweg

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen is net als Van de Vin een maatschappelijk verantwoord opererende organisatie. Zij werden benaderd door Stichting Gaandeweg om een vakantiewoning te realiseren in Doorn, voor kinderen die onder behandeling zijn voor kanker in het Prinses Maxima centrum in Utrecht. Als stichting hebben zij weinig financiële middelen en zijn afhankelijk van de maatschappelijke inzet van particulieren en bedrijven.

Deze uitdaging pakte Giesbers graag met al haar ketenpartners op. Derk Terbeek vult aan: “Hoe mooi is het dat we dit samen met onze partners en vaste partijen kunnen realiseren, ruim binnen het beschikbare budget”. Van de Vin had geen verdere uitleg of overtuiging nodig om een stevige bijdrage te willen leveren aan dit project door middel van het leveren van de (droog) beglaasde- en afgelakte kozijnen voor deze bijzondere en duurzame houten vakantiewoning.

Als Ketenpartner van Van de Vin werk je samen, naast doorlooptijdverkorting en kwaliteitsverbetering, ook aan nieuwe innovaties en duurzamere oplossingen voor de woningbouw van morgen

Droog beglazen van houten kozijnen: een grote stap in de juiste richting

De combinatie van tape en rubbers die is ontwikkeld en toegepast in het droge beglazingssysteem, kan krimp- en zwelgedrag van hout volledig opvangen. Dat betekent dat je veel minder afhankelijk bent van de beperkte beschikbaarheid en het vakmanschap van de persoon die traditioneel het kitwerk uitvoert. Derk Terbeek zegt naast de esthetisch strakke uitstraling, vooral gecharmeerd te zijn van de voordelen op het gebied van duurzaamheid & circulariteit. “Doordat je geen onderhoud meer hebt aan de kit is ook het schilderinterval hier niet meer afhankelijk van. Daarnaast is het rubber aan de binnenzijde te hergebruiken en is het glas gemakkelijker te vervangen zonder kitafval. Circulariteit en procesoptimalisatie ineen”. Giesbers Ontwikkelen en Bouwen heeft al uitgesproken na dit project het nieuwe beglazingssysteem te willen integreren in hun woonconcept ‘Ditiswonen’ en gezamenlijk met Van de Vin nog méér duurzame ambities te gaan realiseren.

Meer weten over onze droge manier van beglazen? Vraag naar onze verkoopafdeling voor de mogelijkheden.