23 november 2022

PlanetProof wordt ClimateProof in samenwerking tussen Timmerfabriek Neede, Nijhuis Toelevering en Van de Vin ramen en kozijnen

Op 25 augustus jongstleden hebben Timmerfabriek Neede, Nijhuis Toelevering en Van de Vin ramen en kozijnen een nieuwe gezamenlijke B.V. opgericht. ClimateProof Development B.V. wordt het gezamenlijke ontwikkelbedrijf om te komen tot het meest duurzame kozijn ter wereld. Onze drie bedrijven zijn diep gemotiveerd om met vernieuwende houten kozijnen te bouwen aan een betere planeet voor onze kinderen. Met de nieuwe naam ClimateProof, die verder doorbouwt op het ‘oude begrip’ PlanetProof, wordt ook de nieuwe identiteit en samenwerking benadrukt. Samen staan we sterker en gaan we sneller. En we zijn er van overtuigd dat dit op vele vlakken noodzakelijk is.

Hout is duurzamer dan vele andere materialen. Want bomen slaan CO2 op en dragen daarom bij aan de strijd tegen de opwarming van de aarde. Onze bossen zijn daarnaast de longen van de aarde. Mits er correct geoogst, herplant en geproduceerd is uiteraard. En dat is precies de verantwoording die wij nemen.

"Met het ClimateProof kozijn bieden we de meest energiezuinige, onderhoudsarme en duurzame geveloplossing van Nederland. Onderbouwd met gevalideerde bewijslast, specifiek afgestemd op uw project."

Met onze meest duurzame houten kozijnen dragen wij direct bij aan een betere, groene wereld van morgen. En zetten we ons samen - met andere partners in de bouw & renovatie - in voor een wereld waarin natuurlijk bouwen de norm is en hout het meest gebruikte materiaal.

Tegen het einde van 2022 zijn we alle drie in staat om ClimateProof kozijnen te gaan leveren die het biobased bewijs vormen voor onze ambities en claims ten gunste van het klimaat en onze planeet.

Meer informatie is al te vinden via ClimateProofkozijnen