19 april 2023

Project in de spotlight: transformatie en renovatie voormalig scholencomplex te Rotterdam

Een scholencomplex van 6.000 m2 aan de Sikkelstraat te Rotterdam wordt getransformeerd naar huurwoningen voor het middensegment. Het gebouw werd in 1923 gebouwd en was destijds het grootste scholencomplex van Rotterdam. Het complex werd ontworpen door de Rotterdamse gemeentearchitect Walter Dahlen in samenwerking met Ad van der Steur. Het gebouw bood oorspronkelijk plaats aan drie scholen, waarvan twee voor G.L.O. (Gewoon Lager Onderwijs) en één voor U.L.O. (Uitgebreid Lager Onderwijs). Het gebouw had naast klaslokalen ook ruimte voor een gymnastiekzaal, een badhuis, twee dienstwoningen en een overdekte kinderspeelplaats. Nu is het een ware metamorfose ondergaan, met behoud van de karakteristieke monumentale uitstraling. 

Sierlijke weldorpels en een roedeverdeling geven de gevel een indrukwekkende uitstraling.

Voor het comfort van de nieuwe bewoners zijn ook de buitenkozijnen vervangen. In goed overleg tussen welstand en creatief ontwikkelaar Fullhouse b.v. is er gekozen voor nieuwe kozijnen met stopverflook om de “look and feel” van weleer na te bootsen. Sierlijke weldorpels en een roedeverdeling geven de gevel een indrukwekkende uitstraling.

In het gebouw wordt verder gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie middels ventilatieroosters. Om deze uit het zicht te houden zijn deze verdekt weggewerkt in de bovendorpel van het raam. Voor een zorgeloze montage is gekozen voor het remontabele vinEasyfit montagesysteem, met tot gevolg een prachtig resultaat.


Meer informatie over ons remontabele montagesysteem voor de nieuwbouw en renovatie? Klik hier