3 april 2017

Van de Vin kernwaarden en normen

Onlangs zijn de medewerkers bij Van de Vin ‘getrakteerd’ op een training Normen en Waarden. In een termijn van 6 weken hebben alle medewerkers 3 trainingen gevolgd in groepen van ongeveer 10 mensen.

De eerste training was een kennismaking met wat hun te wachten stond op het gebied van Normeren. Een stuurgroep stelde de volgende kernwaarden vast:

  • communicatie
  • verantwoordelijkheid
  • samenwerken
  • samen verbeteren

In de tweede training hebben we uitvoerig besproken hoe we deze kernwaarden binnen het bedrijf beleven, zonder een blad voor de mond te nemen. In de derde training is medewerkers gevraagd wat volgens hen de Van de Vin norm is. Ook is hun gevraagd die norm samen op te schrijven.

De stuurgroep heeft tenslotte uit alle genoteerde normen er 6 geselecteerd voor elk van de vier kernwaarden. Deze zijn voorgelegd aan alle medewerkers en definitief gemaakt door er met zijn allen onze handtekening onder te zetten.

De komende maanden staan in het teken van een thema in het verlengde van onze kernwaarden. Veel dank gaat uit naar Rogier van Oosterhout van LeanTeam die deze trainingen heeft verzorgd. Voortaan gebruiken we deze kernwaarden en de bijbehorende normen zowel in de beoordeling van onze medewerkers als in onze relatie met klanten en leveranciers.