18 januari 2018

Studenten presenteren afstudeeropdracht 'Innovatieonderzoek'

Vandaag presenteerde studenten van de Fontys Hogeschool uit Eindhoven hun afstudeeropdracht die zij als groep hebben uitgevoerd. De vragen waren: hoe kan Van de Vin zijn huidige innovatie processen verbeteren? Welke innovaties zouden momenteel voor Van de Vin interessant zijn om eens nader te bekijken?

In een periode van 4 maanden is op twee vlakken intern en extern onderzoek gedaan. De huidige situatie is in eerste instantie duidelijker in beeld gebracht. Op basis van een aantal aanbevelingen is uiteindelijk door het MT bij Van de Vin een keuze gemaakt om 2 zaken nader te onderzoeken. In dit geval beperkt het onderzoek zich tot een procesverbetering en een productverbetering. Voor de productverbeteringen zijn door de studenten ook gesprekken gevoerd met opdrachtgevers en ontwikkelende bouwbedrijven.

De presentatie werd afgesloten met een aantal diverse waardevolle aanbevelingen. In de komende periode zal het MT en het R&D team bij Van de Vin met deze aanbevelingen aan de slag gaan. Langs deze weg willen wij de studenten Bas, Ruud, Luuk, Natesh, Wytze en de stagebegeleider mw. Yvonne Kirkels hartelijk danken voor hun bijdrage en inzet.

Wij wensen deze studenten vrijdag 19 januari veel succes bij hun presentatie bij Fontys.


MT Van de Vin ramen en kozijnen