Geslaagde Partnerdag 2018

7 maart 2018

Op woensdagmiddag 7 maart heeft Van de Vin zijn 3e Partnerdag georganiseerd op de Kapellerput in Heeze. Het thema van de middag was 'Kwaliteitsborging door de keten'.

Het programma bestond voor de pauze uit een presentatie van Emile Jansen, bureau Nieman, samen met zijn collega Jurgen Slippens, over de wet kwaliteitsborging en hoe deze in de praktijk te brengen. Ondanks de vertraging die de Wet Kwaliteitsborg heeft opgelopen is Nieman er van overtuigd dat deze wet in 2019 van kracht gaat worden. E.e.a. is natuurlijk sterk afhankelijk van welke prioriteit het huidige kabinet hieraan gaat geven. Dat deze nieuwe wet veel impact gaat hebben op de processen van de bouw is duidelijk. Er dient informatie verzameld te worden over de toegepaste materialen en de wijze waarop de kwaliteit is gewaarborgd. Deze middag werd ook steeds duidelijker dat het goed is om aan kwaliteitsborging te doen ook als de wet er niet gaat komen.

Na de pauze werden de deelnemers bijgepraat door Gerard Roest van HOUT100%/SGT. Sinds 2013 worden door Hout100%/SGT steekproefgewijs bouwplaats controles uitgevoerd. Dit gebeurt door 3 inspecteurs voor ongeveer 250 projecten per jaar. Tijdens de controles wordt o.a. gekeken naar de manier waarop de houten kozijnen verwerkt en opgeslagen zijn. Uit al deze inspecties kwam een top 10 naar voren van de meest voorkomende gebreken. Deze variëren van ontbrekende luchtdichtingen, verkeerd stellen, verkeerde ankers toegepast tot beglaasd zonder kit of pas veel later afkitten waardoor er zand in het kitbed zit.

De middag werd afgesloten met een informeel gedeelte en de mogelijkheid tot netwerken en napraten. De genodigden voor deze Partnerdag bestonden uit de vaste toeleveranciers die als partner betrokken zijn bij het vinGarant huismerk kozijn. Daarnaast waren ook de klanten uitgenodigd waar Van de Vin als vaste partner actief is op basis van project overstijgende samenwerking.

Een leerzame inspirerende middag op een mooie locatie in Heeze.

Bron: Van de Vin