Piet Ceelen viert 40-jarig jubileum

26 april 2018

HEEZE - Op 3 juli van dit jaar is Piet Ceelen 40 jaar werkzaam bij Van de Vin ramen en kozijnen in Heeze. In verband met privé omstandigheden werd dit jubileum al op woensdag 25 april op het bedrijf gevierd. Zijn familie en vriendenkring waren uitgenodigd om gezamenlijk met directie, personeel en een aantal reeds gepensioneerde oud-collega’s Piet te feliciteren met zijn jubileum en hier uitgebreid aandacht aan te besteden.

Piet is van dezelfde leeftijd als de huidige directie, woonde in dezelfde straat, ging naar dezelfde school en speelde op hetzelfde pleintje. Toen hij in 1978 bijna klaar was met de ambachtsschool kwam hij samen met zijn vader een bezoek brengen aan het voormalige bedrijfspand aan de Vondellaan. Hij kwam solliciteren, en Frans van de Vin besprak met vader Ceelen dat hij direct na het behalen van zijn diploma aan het werk kon.

Eerst als krullenjongen en aanpakker aan de grotere machines of in de verfafdeling, en later als tweede man aan de vierzijdige schaafbank. Samen met Jan van Gerwen, John Pasveer en Leon van Vlokhoven heeft hij heel wat hout door de handen laten schuiven. Iedereen binnen het bedrijf heeft een zwak voor Piet. Hij is gewoon een kei goeie vent. Ze zeggen ook wel: Piet kun je om een boodschap sturen. Wat hij doet, doet hij goed, maar wel in zijn eigen tempo.

Daarnaast is Piet een belangrijke spil en vertrouwenspersoon voor het bedrijf. Hij heeft sleutels van het gehele pand, van elke poort en elke deur, en komt dagelijks sluiten of controleren of alle lampen uit zijn en de compressors uit staan.

Piet is bijna altijd vrolijk en opgewekt. Maar als je aan hem vraagt hoe het gaat begint hij te klagen, maar dat zijn z’n boerenroots want thuis is hij ook nog hobbyboer. Met enige regelmaat maakt hij gebruik van zijn opgebouwde vrije uren en snelt hij naar huis voor de geboorte van lammeren of een kalf. Ook houdt hij volop vogels en is de vogelvereniging zijn grote passie.

Van de Vin ramen en kozijnen is trots op haar jubilarissen.