Als ontwerper streef je naar doordachte, functionele, kosteneffectieve ontwerpen. Ook zie je erop toe dat jouw ontwerp voldoet aan de eisen die voor het project zijn gesteld, bijvoorbeeld ten aanzien van warmte- en geluidsisolatie.

Misschien loop je tijdens het ontwerpen tegen vragen aan. Bijvoorbeeld:

  • Ik zie meerdere oplossingen. Welke zou het beste werken?
  • Ik heb iets nieuws bedacht. Een specifieke oplossing. Wie kan me vertellen of dit ontwerp ook werkt en technisch te maken is?
  • Wat is het effect op de EPC als ik kies voor een andere houtsoort of beglazing?

Ons advies: benut nog tijdens het ontwerpen de kennis van Van de Vin. Je ontwerp wordt er beter van!

Wat wij doen? In ieder geval niet op jouw stoel gaan zitten. Ieder zijn vak. Wat we wel doen, is met je meekijken en meedenken. Bijvoorbeeld:

  • Samen modelleren in een 3D-model;
  • Met je sparren over de keuze van materialen;
  • Met je meedenken over bepaalde specificaties, kostenefficiënte aanpassingen en technische oplossingen, of de beste plaatsing van het kozijn in het gebouw.

Soms maakt een kleine, amper zichtbare aanpassing een wereld van verschil. Bijvoorbeeld omdat het kozijn dan beter functioneert, langer meegaat of goedkoper te produceren is. Van de Vin helpt je daarbij. Zie ons als een vraagbaak. Samen bedenken we oplossingen waar zowel de ontwikkelaar en de aannemer als de eindgebruiker blij van wordt.


Bewust met hout

Van de Vin zoekt steeds naar nieuwe, innovatieve oplossingen in het toepassen van ramen en kozijnen. Deze producten ontstaan soms door het praktisch benutten van nieuwe vindingen. Zoals het toepassen van Accoya®, een houtsoort die is verduurzaamd op basis van acetyleertechnologie. Met Accoya kan Van de Vin kwaliteitsproducten maken van verantwoord naaldhout met superieure duurzame eigenschappen. En dat sluit prima aan bij de milieuvisie van het bedrijf.

meer weten