FSC

Van de Vin conformeert zich aan de campagne "Bewust met Hout". Duurzaam hout dient te voldoen aan de uitgangspunten vastgesteld door TPAC. Op dit moment voldoen FSC® en PEFC hieraan.

FSC®, de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk.. Als boseigenaren zich aan de FSC®-standaarden houden, kan hun bos worden gecertificeerd. Daarbij wordt toegezien op herplant en biodiversiteit. Onafhankelijke controleurs zien toe op naleving van de regels. Van de Vin levert kozijnen met een FSC®-keurmerk onder SKH-COC-000182. Download hier het actuele certificaat.


Bewust met hout

Als u zich bewust bent van het klimaat en het effect daarop veroorzaakt door de keuze van bouwmaterialen, dan bent u bij Van de Vin aan het juiste adres. Houten kozijnen slaan CO₂ op, in plaats van het uit te stoten in de productie, of bij recycling! Houten kozijnen zijn daarom ParisProof, refererend aan het Klimaatakkoord van Parijs, dat beoogt de wereldwijde temperatuurstijging tot 2050 te beperken tot 1,5 °C. Houten kozijnen zijn daarom goed, maar er is nog iets beters dan kozijnen van gewoon hout. En dat zijn onze ClimateProof kozijnen.

meer weten