Kenmerkend voor een mooie gevel is dat alle elementen bij elkaar passen. Het is daarom belangrijk de juiste materialen te kiezen. Van de Vin denkt graag met je mee. Een paar voorbeelden.

  • Allereerst: welke levensduur heb je voor ogen en op welke plek worden de kozijnen toegepast? Op het zuidwesten, op de tiende verdieping van een hoogbouw aan de kust? Of op de begane grond, terug liggend in de gevel, in het binnenland? Dit bepaalt in belangrijke mate de uitvoering van je kozijn.
  • Welke uitstraling heb je voor ogen?
  • Welke prestaties streef je na op het gebied van duurzaamheid, inbraakwerendheid en milieubelasting?
  • Zijn de kozijnen makkelijk te bereiken voor reiniging en onderhoud?

Vind je een lange levensduur en lage onderhoudskosten belangrijk? Ga dan zo snel mogelijk met ons in gesprek. Onze kennis bespaart je geld.

Vraag de ramenwasser het houtwerk mee te nemen en je een seintje te geven als de verf toe is aan een beurt

Slimme plaatsing
Veel kozijnen steken uit de gevel. Daardoor krijgen ze veel zon en regen te verduren. De verflaag slijt sneller en de kans op houtrot neemt toe. Wil je op een eenvoudige manier besparen op het onderhoud van je kozijnen? Vraag de ramenwasser om ook het houtwerk mee te nemen en om je een seintje te geven als de verf toe is aan een beurt.

Slimme detaillering
Ook een slimme detaillering kan je geld besparen. Als je het kozijn laat terugvallen in de gevel, staat het veel minder bloot aan zon en regen. Gevolg: minder behoefte aan onderhoud. Van de Vin denkt graag met je mee over slimme positionering van ramen en kozijnen.

Slimme logistiek
Uit ervaring weten we hoe het er op bouwplaatsen aan toe gaat. Vaak kan de logistiek efficiënter. We geven je graag tips waarmee je je faalkosten verlaagt en je rendement verhoogt.

Slim ontwerp
Van de Vin stemt de vorm en kleur van de materialen zorgvuldig op elkaar af. Heb je een creatief gevelontwerp dat om specifieke oplossingen vraagt, dan bedenken we die voor je. Natuurlijk met inachtneming van de normen en prestatie-eisen. Kijk voor voorbeelden op Onze oplossingen.

Slim verwerken
Om je te helpen bij het goed verwerken van onze kozijnen bezoeken we de bouwplaats voor de 1e levering. We leggen de verwerkers op de bouw uit wat men mag verwachten en wat wij van hen verwachten. Tijdens de bouw als de kozijnen worden verwerkt voeren we ook nog een inspectie uit. Tips en trucs worden dan uitgewisseld om problemen op termijn en nazorg te voorkomen.


Bewust met hout

Van de Vin zoekt steeds naar nieuwe, innovatieve oplossingen in het toepassen van ramen en kozijnen. Deze producten ontstaan soms door het praktisch benutten van nieuwe vindingen. Zoals het toepassen van Accoya®, een houtsoort die is verduurzaamd op basis van acetyleertechnologie. Met Accoya kan Van de Vin kwaliteitsproducten maken van verantwoord naaldhout met superieure duurzame eigenschappen. En dat sluit prima aan bij de milieuvisie van het bedrijf.

meer weten