Uw ketenpartner met kennis van zaken

Kozijnen zijn misschien niet altijd de meest opvallende, maar toch beeldbepalende element in een gebouw. Ze ondersteunen de gewenste uitstraling. In hout kan feitelijk vrijwel alles: hout is niet alleen het meest duurzame materiaal, maar ook het meest vormvrije naar het eindproduct toe. En door te schilderen, kun je de gewenste uitstraling weer bij de tijd brengen of aanpassen aan je smaak. Als nieuw!

Naast de onderscheidende en sympathieke esthetische waarde van een houten kozijn, zijn uiteraard ook “fysieke” prestaties belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan isolatiewaarde. Het is goed om in tijden van sterk gestegen energieprijzen en gestegen aandacht voor het milieu, te weten dat hout van nature het best isolerende materiaal is, waarvan kozijnen gemaakt worden. De keuze voor specifieke houtsoorten, kan de isolatiewaarde zelfs nog dusdanig optimaliseren, dat serieuze kostenbesparingen gerealiseerd kunnen worden. De energetische prestaties van onze verschillende kozijnoplossingen zijn onafhankelijk gecertificeerd.

Vraag de ramenwasser het houtwerk mee te nemen en je een seintje te geven als de verflaag toe is aan een beurt

De keuze voor de ene of de andere houtsoort, kan ook meespelen in het onderhoudsinterval. Van de Vin biedt zelfs kozijnen die vanwege de technische bescherming, slechts één keer in de 25 jaar geschilderd hoeven te worden. Vaker kan dan natuurlijk wel als je uitgekeken bent op de kleur, maar het hóeft niet. Vraag wel aan de glazenwasser om de kozijnen minimaal één keer per jaar mee te wassen. Ook de vorm, oriëntatie en de plaatsing van de kozijnen in de gevel kunnen belangrijke aspecten zijn, waarover wij goed kunnen adviseren.

Uit ervaring weten we hoe het er op bouwplaatsen aan toe gaat. Vaak kan de logistiek efficiënter. We geven je graag tips waarmee je je faalkosten verlaagt en je rendement verhoogt. Om optimaal gebruik te maken van onze kennis van zaken, moet deze vroegtijdig geactiveerd worden. Voorkómen is immers beter (en goedkoper) dan genezen. 


Bewust met hout

Als u zich bewust bent van het klimaat en het effect daarop veroorzaakt door de keuze van bouwmaterialen, dan bent u bij Van de Vin aan het juiste adres. Houten kozijnen slaan CO₂ op, in plaats van het uit te stoten in de productie, of bij recycling! Houten kozijnen zijn daarom ParisProof, refererend aan het Klimaatakkoord van Parijs, dat beoogt de wereldwijde temperatuurstijging tot 2050 te beperken tot 1,5 °C. Houten kozijnen zijn daarom goed, maar er is nog iets beters dan kozijnen van gewoon hout. En dat zijn onze ClimateProof kozijnen.

meer weten