Onberispelijke kwaliteit

Van de Vin ontwerpt en produceert maatvaste ramen en kozijnen van hoge kwaliteit. Onze innovatieve oplossingen zijn het product van ruim 60 jaar kennis en ervaring. Zo zijn we gevaren.

Verleden

Op 1 maart 1960 startte Frans van de Vin zijn eigen timmerfabriek. Frans was een kundige en veelzijdige ambachtsman, die alles aanpakte: timmerwerk voor de bouw zoals deuren, trappen en kozijnen, maar ook interieurbetimmeringen en zelfs meubels.
Door de grote vraag naar betaalbare woningen groeide het bedrijf snel. In 1982 stapten Frans’ zonen Anton en Mathee in de zaak. Gezamenlijk werd besloten het timmerwerk af te stoten en volledig te focussen op de productie van kozijnen. Een verstandige keuze, want het bedrijf bleef zich sterk ontwikkelen. In 2001 kocht Van de Vin op industrieterrein De Poortmannen in Heeze een kavel, waarop een compleet nieuwe fabriek werd gerealiseerd. Het is nog altijd de thuisbasis van Van de Vin Ramen en Kozijnen.

Heden

Anno nu biedt Van de Vin werk aan zo’n 100 medewerkers, die onder meer twee uiterst efficiënte en nauwkeurige bewerkingscentra (Windowmaster 100) tot hun beschikking hebben. Tot op de dag van vandaag levert Van de Vin uitstekende kozijnen die ruimschoots aan de wettelijke eisen voldoen, tegen concurrerende prijzen. Maar daarmee alleen kun je je als kozijnfabrikant tegenwoordig niet meer onderscheiden.
Anno nu is Van de Vin een toekomstbestendige partner die nauw samenwerkt met ontwerpers, bouwers en leveranciers.

 • We wisselen kennis, ervaring en gegevens uit, om zo de beste oplossingen te bedenken tegen de beste prijs.
 • We nemen onze opdrachtgevers werk en zorgen uit handen.
 • We ontwikkelen voortdurend systemen en werkmethodes waarmee we onze producten verbeteren en waarmee we de faalkosten op de bouw kunnen terugdringen.
 • We voeren berekeningen uit op grond waarvan ontwikkelaars goede beslissingen kunnen nemen.
 • We willen faalkosten voorkomen door voorlichting en pro-actieve service uit te voeren te leren en verbeteren.

En ondertussen denken we na over de toekomst…

Dankzij intensieve samenwerking en gegevensuitwisseling verbeteren we onze producten en diensten voortdurend.

Toekomst

Calculatie, ontwerp- en productieprocessen worden verder geïntegreerd. Zo halen we steeds meer informatie op uit de 3D modellen van ontwerpers, opdrachtgevers en leveranciers – en zij bij ons. Productieprocessen worden daardoor korter en doelmatiger, waardoor de kwaliteit van onze producten en diensten stijgt en de faalkosten verder dalen.

Flexibiliteit en slagkracht zijn een selectie van onze belangrijkste troeven. Met de nieuwste bewerkingscentra is Van de Vin in staat series van één te maken, snel en tegen een goede prijs. Daarmee boren we een nieuwe markt aan en anticiperen op de veranderingen in de markt

Zaken als MVO, energiezuinigheid, LCA waardes, materiaalpaspoorten en retourstromen worden in de nabije toekomst in toenemende mate doorslaggevend. Het kozijn krijgt een restwaarde en wellicht zelfs een extra functie, namelijk het kunnen leveren van energie. In die rol gaat het kozijn een cruciale rol spelen, eerst bij het energieneutraal maken van onze woningen en daarna in het transformeren van onze woningen van energieverbruikers nu tot energieproducenten straks. Een goed kozijn levert straks geld op.

Het kozijn van de toekomst wordt niet langer meer gemaakt van tropisch hardhout, maar uit thermische gemodificeerde naaldhoutsoorten of combinaties van verschillende houtsoorten die zijn verwerkt tot een kozijn dat qua prestaties zijn weerga niet kent. Houten kozijnen gaan probleemloos meer dan zestig jaar mee.

Visie

Van de Vin wil groeien op de Nederlandse markt, met kwalitatief hoogwaardige, onderhoudsarme, energiezuinige houten kozijnen, door innovatie en project overstijgende samenwerking met andere bedrijven.

Missie

Van de Vin is de beste partner voor houten kozijnen vanaf ontwerp tot en met de onderhoudsfase.

Waarborgen

We ontwikkelen en fabriceren al onze producten volgens een zorgvuldig traject. De kwaliteit daarvan bewaken we met een systeem dat we samen met TNO hebben ontwikkeld. Als opdrachtgever ben je daardoor verzekerd van:

 • Kwaliteit borgen gedurende het hele proces, van ontwerp tot oplevering
 • een realistische en betrouwbare planning die wordt nagekomen
 • een onberispelijk eindproduct

Wettelijke eisen

Van de Vin levert (conform het Bouwbesluit) buitenkozijnen die van glas zijn voorzien met een CE-label. Verder hebben al onze buitenkozijnen:

 • een KOMO-attest;
 • een KOMO-kwaliteitsverklaring;
 • een fabriekszekerheid conform HOUT100%.

Van de Vin is gecertificeerd door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Al onze ramen en kozijnen voldoen ruimschoots aan de wettelijke minimumeisen en maatschappelijke verwachtingen. 


Bewust met hout

Van de Vin zoekt steeds naar nieuwe, innovatieve oplossingen in het toepassen van ramen en kozijnen. Deze producten ontstaan soms door het praktisch benutten van nieuwe vindingen. Zoals het toepassen van Accoya®, een houtsoort die is verduurzaamd op basis van acetyleertechnologie. Met Accoya kan Van de Vin kwaliteitsproducten maken van verantwoord naaldhout met superieure duurzame eigenschappen. En dat sluit prima aan bij de milieuvisie van het bedrijf.

meer weten