Topkwaliteit

Kwaliteit staat voor Van de Vin bovenaan! Wij innoveren graag maar brengen producten pas definitief op de markt als ze voldoen aan onze eigen strenge kwaliteitsnormen. Die vaak verder gaan dan de geldende bouwregelgeving. Net als onze garantie.

Verleden

Op 1 maart 1960 startte Frans van de Vin zijn eigen timmerfabriek. Frans was een kundige en veelzijdige ambachtsman, die alles aanpakte: timmerwerk voor de bouw zoals deuren, trappen en kozijnen, maar ook interieurbetimmeringen en zelfs meubels.

Door de grote vraag naar betaalbare woningen groeide het bedrijf snel. In 1982 stapten Frans’ zonen Anton en Mathee in de zaak. Gezamenlijk werd besloten het timmerwerk af te stoten en zich volledig te focussen op de productie van kozijnen. Een keuze die leidde tot een sterke ontwikkeling en groei.
In 2011 werd overgestapt op werken volgens de beginselen van LEAN. Dat heeft geresulteerd in een ongeëvenaarde flexibiliteit. Daarnaast heeft Van de Vin altijd graag geëxperimenteerd om klanten en opdrachtgevers steeds betere en completer producten te bieden, en zelfs ontzorgende concepten.

In 2022 is Mathee als aandeelhouder uitgestapt en vanaf 2020 wordt de derde generatie Van de Vin klaargestoomd om de fakkel over te nemen. De ontwikkeling en innovatie bij Van de Vin loopt ondertussen gestaag door.

Heden

Heden ten dage biedt Van de Vin werk aan zo’n 100 medewerkers, die onder meer twee uiterst efficiënte, flexibele en nauwkeurige CNC bewerkingscentra tot hun beschikking hebben. We streven ernaar dat al onze collega’s (minimaal) drie taken kunnen uitvoeren en dat elke taak door minimaal drie collega’s kan worden uitgevoerd. Tot op de dag van vandaag levert Van de Vin uitstekende kozijnen die ruimschoots aan de wettelijke eisen voldoen, tegen concurrerende prijzen.

Van de Vin is een toekomstbestendige partner die nauw samenwerkt met ontwerpers, opdrachtgevers, bouwers en leveranciers. Onze jaarlijkse Partnerdag met een grote opkomst, getuigt daarvan. We wisselen intensief kennis, ervaring en gegevens uit, om zo samen de beste oplossingen te bedenken tegen de beste prijs. Wij streven naar totaaloplossingen. Daarvan “profiteren” onze klanten, hun opdrachtgevers, maar ook de uiteindelijke gebruikers en bewoners.

We ontwikkelen voortdurend systemen en werkmethodes waarmee we onze producten verbeteren en waarmee we de faalkosten op de bouw kunnen terugdringen. Digitalisering en automatisering worden steeds belangrijker en we willen daarin binnen onze branche voorop lopen. En dat doen we ook. Project overstijgend samenwerken is daarbij volgens ons noodzakelijk, om tot goede ontwikkelingen en een goed proces te komen.

Onze deskundige after-sales service is responsief, snel en doelgericht. Een onderscheidend kenmerk volgens onze klanten.

Wij schromen niet om met andere toonaangevende “concullega’s” samen te werken als dat belangrijk is voor doelstellingen die het belang van Van de Vin of zelfs de branche overstijgen. Zoals bijvoorbeeld klimaat en duurzaamheid. Soms kom je samen sneller verder.

Dankzij intensieve samenwerking en gegevensuitwisseling verbeteren we onze producten en diensten voortdurend.

Toekomst

De integratie tussen deelprocessen als ontwerp, calculatie, werkvoorbereiding, productie en montage gaat steeds verder. Dat is effectief en efficiënt en voorkomt bijvoorbeeld ook faalkosten over en weer. BIM en 3D modellen spelen een steeds belangrijkere rol hierin en Van de Vin investeert om koploper te blijven. In hardware, software, maar zeker ook in mensen.

Flexibiliteit en slagkracht zijn voor ons belangrijke troeven. Wij slaan een uitdaging graag plat, hakken deze in stukjes en gaan aan de slag. Uiteraard terwijl we er goed over nadenken.

Aspecten als MVO zitten bij ons als familiebedrijf in de genen. Wij zijn rentmeesters voor de volgende generatie en beseffen dat we een onderdeel zijn van onze omgeving. En van de natuur en de planeet. Duurzaamheid en klimaatbehoud zijn voor ons van eminent belang. We beseffen dat wij daaraan via onze biobased producten een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Maar ook door onze manier van werken. Onze producten dragen op korte termijn bij aan CO2 besparing en zijn ParisProof. Maar ze gaan ook erg lang mee en zijn recyclebaar. Ze zijn in goed Engels: durable en sustainable.

Van de Vin experimenteert en produceert met vernieuwende grondstoffen en componenten om de footprint en prestaties van onze producten en oplossingen steeds beter te maken. We lopen graag voorop, dat motiveert ons iedere dag, ook al is dat niet altijd even gemakkelijk.

Visie

Van de Vin wil groeien op de Nederlandse markt, met kwalitatief hoogwaardige, onderhoudsarme, energiezuinige houten kozijnen, door innovatie en project overstijgende samenwerking met onze partners. Groei is voor ons geen doel op zich, maar we hopen hiermee tastbaar bij te dragen aan beter bouwen en betere gebouwen.

Missie

Van de Vin is de beste partner voor houten kozijnen vanaf ontwerp tot en met de onderhoudsfase en zelfs daarná.

Waarborgen

We ontwikkelen en fabriceren al onze producten doelgericht maar zorgvuldig. De kwaliteit bewaken we met een systeem dat we samen met TNO hebben ontwikkeld. Wij bieden onderscheidende garanties.

  • Kwaliteit borgen gedurende het hele proces, van ontwerp tot oplevering
  • een realistische en betrouwbare planning die wordt nagekomen
  • een onberispelijk eindproduct

Wettelijke eisen

Van de Vin levert (conform het Bouwbesluit) buitenkozijnen die van glas zijn voorzien met een CE-label. Verder hebben al onze buitenkozijnen:

  • een KOMO-attest;
  • een KOMO-kwaliteitsverklaring;
  • een fabriekszekerheid conform HOUT100%.

Van de Vin is gecertificeerd door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Al onze ramen en kozijnen voldoen ruimschoots aan de wettelijke minimumeisen en maatschappelijke verwachtingen. 


Bewust met hout

Als u zich bewust bent van het klimaat en het effect daarop veroorzaakt door de keuze van bouwmaterialen, dan bent u bij Van de Vin aan het juiste adres. Houten kozijnen slaan CO₂ op, in plaats van het uit te stoten in de productie, of bij recycling! Houten kozijnen zijn daarom ParisProof, refererend aan het Klimaatakkoord van Parijs, dat beoogt de wereldwijde temperatuurstijging tot 2050 te beperken tot 1,5 °C. Houten kozijnen zijn daarom goed, maar er is nog iets beters dan kozijnen van gewoon hout. En dat zijn onze ClimateProof kozijnen.

meer weten