Bedrijfsprofiel van Van de Vin ramen en kozijnen

Onberispelijke kwaliteit

Van de Vin ontwerpt en produceert maatvaste ramen en kozijnen van hoge kwaliteit. Onze innovatieve oplossingen zijn het product van 60 jaar kennis en ervaring. Zo zijn we gevaren.

Verleden

Op 1 maart 1960 startte Frans van de Vin zijn eigen timmerfabriek. Frans was een kundige en veelzijdige ambachtsman, die alles aanpakte: timmerwerk voor de bouw zoals deuren, trappen en kozijnen, maar ook interieurbetimmeringen en zelfs meubels.
Door de grote vraag naar betaalbare woningen groeide het bedrijf snel. In 1982 stapten Frans’ zonen Anton en Mathee in de zaak. Gezamenlijk werd besloten het timmerwerk af te stoten en volledig te focussen op de productie van kozijnen. Een verstandige keuze, want het bedrijf bleef zich sterk ontwikkelen. In 2001 kocht Van de Vin op industrieterrein De Poortmannen in Heeze een kavel, waarop een compleet nieuwe fabriek werd gerealiseerd. Het is nog altijd de thuisbasis van Van de Vin Ramen en Kozijnen.

Heden

Anno 2020 biedt Van de Vin werk aan zo’n 95 medewerkers, die onder meer twee fonkelnieuwe bewerkingscentra (Windowmaster 100) tot hun beschikking hebben. Nog altijd levert Van de Vin uitstekende kozijnen die ruimschoots aan de wettelijke eisen voldoen, tegen concurrerende prijzen. Maar daarmee alleen kun je je als kozijnfabrikant tegenwoordig niet meer onderscheiden.
Anno nu is Van de Vin een partner die nauw samenwerkt met ontwerpers, bouwers en leveranciers.

 • We wisselen kennis, ervaring en gegevens uit, om zo de beste oplossingen te bedenken tegen de beste prijs.
 • We nemen onze opdrachtgevers werk en zorgen uit handen.
 • We ontwikkelen voortdurend systemen en werkmethodes waarmee we onze producten verbeteren en waarmee we de faalkosten op de bouw kunnen terugdringen.
 • We voeren berekeningen uit op grond waarvan ontwikkelaars goede beslissingen kunnen nemen.
 • We willen faalkosten voorkomen door voorlichting en pro-actieve service uit te voeren te leren en verbeteren.

En ondertussen denken we na over de toekomst…

Dankzij intensieve samenwerking en gegevensuitwisseling verbeteren we onze producten en diensten voortdurend.

Toekomst

Productieprocessen worden verder geïntegreerd. We halen steeds meer informatie op uit de systemen van ontwerpers, opdrachtgevers en leveranciers – en zij bij ons. Productieprocessen worden daardoor korter en doelmatiger, waardoor de kwaliteit van onze producten en diensten stijgt en de faalkosten verder dalen.

Flexibiliteit is een van onze belangrijkste troeven. Met de nieuwste bewerkingscentra is Van de Vin in staat series van één te maken, snel en tegen een goede prijs. Daarmee boren we een nieuwe markt aan en anticiperen op de veranderingen in de markt

Zaken als MVO, cradle-2-cradle en energieneutraliteit worden nog veel belangrijker. Het kozijn krijgt een extra functie: het wordt een element waarmee je energie kunt opwekken. In die rol gaat het kozijn een cruciale rol spelen, eerst bij het energieneutraal maken van onze woningen en daarna in het transformeren van onze woningen van energieverbruikers nu tot energieproducenten straks. Een goed kozijn levert straks geld op.

Het kozijn van de toekomst wordt niet langer enkel gemaakt van tropisch hardhout, maar uit delen waarin combinaties van verschillende gemodificeerde Europese houtsoorten zijn verwerkt tot een kozijn dat qua prestaties zijn weerga niet kent. Kozijnen gaan probleemloos meer dan vijftig jaar mee.

Visie

Van de Vin wil groeien op de Nederlandse markt, met mooie, onderhoudsarme, houten kozijnen, door innovaties en door project overstijgend samen te werken met andere bedrijven.

Missie

Van de Vin is de beste partner voor houten kozijnen vanaf ontwerp tot en met de onderhoudsfase.

Waarborgen

We ontwikkelen en fabriceren al onze producten volgens een zorgvuldig traject. De kwaliteit daarvan bewaken we met een systeem dat we samen met TNO hebben ontwikkeld. Als opdrachtgever ben je daardoor verzekerd van:

 • Kwaliteit borgen gedurende het hele proces, van ontwerp tot oplevering
 • een realistische en betrouwbare planning die wordt nagekomen
 • een onberispelijk eindproduct

Wettelijke eisen

Van de Vin levert (conform het Bouwbesluit) buitenkozijnen die van glas zijn voorzien met een CE-label. Verder hebben al onze buitenkozijnen:

 • een KOMO-attest;
 • een KOMO-kwaliteitsverklaring;
 • een zekerheid met HOUT100%.

Van de Vin is gecertificeerd door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH). Al onze ramen en kozijnen voldoen ruimschoots aan de wettelijke minimumeisen en maatschappelijke verwachtingen.