Van de Vin stelt in het typeren van haar kozijnoplossingen de prestaties van een kozijn centraal. Vervolgens is gekozen voor een systematische benadering rondom relevante productgroep kenmerken, om uiteindelijk tot een herkenbare typering en naamgeving voor onze klanten te komen. Een soort “huismerken”.

Onze basis wordt gevormd door de productgroep VinGarant®. Dit is het betere hardhouten kozijn voor de bouw, dat de eisen van wet- en regelgeving ruimschoots overtreft. Leverbaar conform concept II, II en IV en binnen ons bedrijf dusdanig doorontwikkeld, dat het een ongekend scherpe kwaliteit- prijsverhouding kent. de productgroep vinEcofit® onderscheid zich, doordat het vervaardigd is uit de gemodificeerde naaldhoutsoort Accoya. Gemodificeerd Accoya is een goede warmte-isolator, is vormvast en voldoet aan alle milieuregels. 

Echter wanneer we kijken naar aspecten als milieu-impact en thermische prestaties biedt Van de Vin met de productgroep ClimateProof® nog veel meer.

Van de Vin biedt met ClimateProof® het ultieme houten kozijn dat nog verder uitblinkt in duurzaamheid en CO2-prestaties. Ook leverbaar in alle bovengenoemde concepten. En dat daarnaast slechts één keer in de 25 jaar geschilderd hoeft te worden. Naast een indeling op kozijn kenmerken, maken we ook een systematisch onderscheid betreffende de montage van een kozijn. Gewoonlijk worden onze kozijnen van spouwlatten op maat voorzien, die zorgen voor een perfecte aansluiting op het ruwbouw casco. Daarnaast kennen we echter een speciaal montagesysteem, dat wij vinEasyfit® hebben genoemd. Een ingenieus kliksysteem maakt dat de kozijnen die hiermee uitgerust zijn, tegelijkertijd inbraakwerend, en tóch demontabel en remontadel zijn. Ideaal ook in de circulaire gedachte! En toepasbaar voor zowel onze vinGarant®, vinEcofit® als ClimateProof® kozijnen.