Nieuwe Uw-waardes vinGarant in BCRG database

14 oktober 2019

Van de Vin heeft zijn Uw-waardes van het vinGarant en vinEcofit kozijn in de 3 varianten Comfort, Comfort+ en Passief in de database van BCRG onlangs geactualiseerd. Dit is uitgevoerd om beter aan te sluiten bij de nieuwe BENG eisen die vanaf 1 juli 2020 van toepassing zijn. Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 juli 2020 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG).

Voor het maken van de juiste nieuwe BENG berekeningen kun je voor kozijnen gebruik maken van de forfaitaire waardes die het nieuwe rekenprogramma aangeeft. Je mag echter ook gebruik maken van betere zelf berekende waardes mits deze voldoen aan de rekenmethode volgens NEN1068 Formule 25 welke door BCRG wordt gehanteerd. Deze berekeningen dienen wel door een externe neutrale organisatie te zijn getoetst. De berekening is door Van de Vin met eigen software zelf uitgevoerd. Van de Vin heeft de Uw-waardes die horen bij de standaard huismerk uitvoering in vinGarant® en vinEcofit® laten toetsen door Nieman Raadgevende Ingenieurs.

Door de nieuw voorgeschreven manier van berekenen en afronden voor BENG en de gekozen uitgangspunten door BCRG wijken de nieuwe Uw-waarden af van de oude waardes. Belangrijk hierbij te weten is dat de gekozen uitvoeringen te beïnvloeden zijn door het toepassen van andere materialen. Van de Vin kan je hierbij adviseren en via zijn rekenmethode vinThermæ® exact laten zien welke uitvoering thermisch en economisch de beste oplossing is in je project. Bij het uitvoeren van BENG berekeningen is het zaak om de zelfberekende Uw-waardes te gebruiken die dienen te voldoen aan de rekenmethode volgens NEN1068 Formule 25 welke door BCRG wordt gehanteerd.

Voor de nieuwe Uw-waardes kun je terecht op de site van BCRG of om het document direct te kunnen bekijken kun je de navolgende link volgen: www.bcrg.nl/bcrg/uploads/bestanden/20191408GKBKUW.pdf 

Voor een projectgebonden advies op maat kun je bij Van de Vin contact opnemen met de heren Dignus Anemaet of Jos van Oorschot via verkoop@vandevin.nl of bellen met 040-2241999.

Bron: Van de Vin